luni, 4 aprilie 2016

Instrumente de confort

   Fox FX Flatliner este patul de acasa. Tare, cu salteaua perfect plana, prietenos. Este patul care te invita mult prea repede in cort, seara, sau cel care nu te lasa sa replantezi dimineata devreme. Este patul in care dormi, nu te foiesti. Este patul in care nu vrei sa auzi avertizorul. Este patul generos, nu zgarcit. Este, pur si simplu, un instrument de confort. Sa vorbim si despre specificatiile tehnice? Cui ii pasa de ele cat timp acest pat este precum cel din camera de oaspeti pentru musafirii care raman peste noapte. 

   Si totusi:

Salteaua tare si dreapta:


Sistemul rotii dintate care ofera optiunea orientarii in jos dupa intinderea patului. Ce inseamna asta? Un mai bun confort. Spre exemplu, la vechiul meu pat, in anumite situaţii, ma loveam de acea roata. Fox a inlaturat acest inconvenient oferind in acelasi timp si o latime mai mare:Salteaua groasa de 50 mm. Fleece de calitate pe mijloc si imitatie de piele in exterior:    Tot un instrument de confort este si sacul de dormit Fox Evo Ven-Tec All Season. Vreti sa-l vedeti? Iata-l:


Este imens. Abia pot sa-l cuprind. Cand il duc din casa la masina, ma gandesc cum e sa ai o iubita grasa. Ma rog, fiecare cu gusturile sale. Altfel, recunosc, sunt un tip friguros. De indata ce am citit recenziile despre acest sac de dormit, mi-am comandat unul. Cand l-am primit am crezut ca s-a gresit comanda. Am comandat un sac de dormit, nu jumatate de boilier. Unde-i mai gasesc loc in casa? Nu mai bine ma gandesc si la o masina mai mare? Insa acest dezavantaj, al gabaritului, s-a transformat in favoarea mea pe balta. Am facut o prima partida la sfarsit de martie cu bruma dimineata. De indata ce soarele a rasarit si s-a inaltat un pic pe cer, ma viziteaza un prieten ce era la pescuit doua standuri mai departe. Rece noaptea, nu este asa? Depinde cu ce te invelesti, ii spun. Aliatul impotriva frigului are un nume: Evo Ven-Tec All Season. Eram bucuros, in sfarsit imi luam revansa in fata frigului si s-ar putea sa castig meciul asta pentru totdeauna.

La exterior, celebrul material Ventec, 100% impermeabil si respirabil:
Fermoare robuste si de calitate. Am iesit foarte usor si rapid din pat cand am avut trasatura:


   Dincolo de preferintele fiecaruia, va indemn sa incepeti constructia unui echipament de pescuit de la un pat, un sac de dormit si de la un cort de calitate superioara. Este vorba despre confort si sanatate mai ales pentru pescarii care fac partide lungi, in conditii dificile de pescuit, primavara devreme sau toamna tarziu. La temperaturi apropiate de inghet si cu un vant care sporeste senzatia de frig, un astfel de echipament este absolut necesar. Cu un astfel de sac de dormit, intins pe un astfel de pat, imaginea apare ca fiind langa un semineu, cu o cana de ceai in mana privind viscolul pe geam. Iti ia 60 de secunde din momentul in care te bagi in sacul de dormit, inghetat fiind si pana te trezesti la viata. Iar daca te incalzesti prea tare, te poti baga in stratul superior sau poti scoate cu totul partea din mijloc pentru perioada de vara. Nu gresesc cu nimic cand afirm ca Fox joaca in liga premium, in materie de camping. Si nu numai. 
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu