vineri, 20 mai 2016

72 h de ploaie, soare, furtuni si vant

72 h de ploaie, soare, furtuni si vant pe lacul Varlaam. Am inceput partida pe un fond de presiune atmosferica scazuta si chiar daca se anuntau furtuni, localizarea trebuie facuta ca la carte, asa ca nu m-am grabit.


Motorul in treapta 1, sonda perfect dreapta in apa, play la sonar. Ecranul se deschide si imi arata bradis pe substrat. Nu se mai punea problema sa cercetez locurile pe care le-am gandit de acasa, se punea problema sa gasesc patru ochiuri curate pe care sa pun montura. Am ales sa pescuiesc pe adancimi mici, pe un fost drum, ce acum era un platou cu adancimea de 1,5 m pe langa care apa cobora spre 2 - 4 m. Speram ca dupa furtuni pestele sa urce pe aceste zone. 


Strategia de nadire a fost una echilibrata, moderata. Una, doua maini de boiliesuri CPK pe fiecare montura de fiecare data cand plantam. Am amestecat intr-o galeata XXL, NexT si Stinky Fish. Pe firul de par un mic snow man alcatuit din boiliesul meu preferat din gama Natural Range Robin Red. Ce inseamna Robin Red Range? Inseamna adaosul masiv, pe langa fainurile de peste si agentii de lagatura, de Robin Red, in procent de 30%! Pop-up-ul, foarte vizibil si cu putere mare de atractie - CPK Ananas.Montura, un combi foarte solid: partea rigida fiind alcatuita dintr-un fluorocarbon rezistent la abraziune si aproape invizibil in apa - Fox Edges Illusion de 0,50 mm dat fiind ca pescuiam pe o apa mica, cu vizibilitate foarte buna si vroiam sa-mi camuflez cat mai bine montura. Nu in ultimul rand am ales acest diametru intrucat substratul era tapetat cu scoici si vroiam o rezistenta cat mai buna.
Carligul, Fox SSSP nr. 5 a fost legat cu firul suplu Fox Reflex Camo de 35 lb. Legatura intre cele doua fire a fost facuta cu nodul Albright. In foto, cei mai reprezentativi pesti ai partidei.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu