luni, 6 iunie 2016

Fixatia prezentarii

  Poate parea exagerat, insa atentia la detalii, in alcatuirea unei monturi, poate inclina balanta net in favoarea pescarului. Pe lacuri cu densitate medie de crap, cu hrana naturala din belsug, eventual pe balastiere cu ape limpezi, prezentarea si mecanica monturii sunt la fel de importante precum localizarea si strategia de nadire. Pana si o banala lestare a forfacului cu pasta de plumb este importantă.
  Cum imi aleg materialele? Pe considerente simpe: rezistenta, suplete, camuflaj, ageritate.


  Ei bine, am gasit toate acestea la carligul Fox S4 Kuro si la firul suplu Fox Reflex Camo 35 lb. Carligul are o tija medie si un varf lung foarte, foarte ascutit. Este un carlig relativ usor, robust, cu un microspin pronuntat si se fixează foarte bine odata ce a penetrat gura pestelui. Firul este unul suplu, cu un camuflaj superb iar cele 35 lb il recomanda, paradoxal, pentru situatii de finete in locuri dificile de pescuit cu scoici sau agatatura.
  Montura este foarte simpla, doar 7 spire executate cu firul de 35 lb ii asigura carligului o miscare de rotatie extraordinar de buna cand momeala este aspirata. Folosesc montura mai ales cu 2 boiliesuri de 16 mm cu granule de pluta pe firul de par si o lungime de 22 cm a forfacului iar procentajul pestilor pusi pe saltea a fost de 100%.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu