duminică, 1 martie 2015

SunLine Siglon Carp

SunLine Siglon Carp este firul pe care il folosesc  si pe care il recomand din urmatoarele considerente: elongatie mica, rezistenta la nod si abraziune si, mai ales, comparativ cu alte fire pe care le-am folosit, pare sa-si pastreze intacte caracteristicile in folosinta indelungata. Este primul fir care mi-a lasat impresia ca-l pot folosi doua sezoane (evident, nu am facut acest lucru).


Nu stiu cum se comporta pescuind lansat, am folosit acest fir doar pentru pescuitul plantat in diametru de 0,41 mm, in tandem cu inaintasul mono Gardner Sure Shock de 0,65 mm (50lb) si pot spune ca fac echipa foarte buna.
Legatura este asigurata de nodul Albright.

Dupa cum se observa in imagini, nu am fortat umplerea mulinetei. Ar mai fi intrat aprox. 50 m, insa trebuie luat in considerare diametrul si lungimea inaintasului in asa fel incat acesta sa nu aiba tendinta sa sara de pe tambur.

 Mi s-a intamplat asta, sa umplu tamburul pana la refuz  si bineinteles ca inevitabilul s-a intamplat, eram in barca la 300m de mal, pe ploaie si valuri cand, din neatentie, am slabit tensiunea in fir si totul s-a facut ghem, fiind nevoit sa trag crapul cu mana de fir in minciog.

Mulinetele, Shimano Ultegra CI4 XTA cu revizia la zi gata de sezonul 2015. Apropo de revizie, aceasta a fost facuta de Mugurel Adascalitei, care a desfacut mulinetele piesa cu piesa, le-a curatat, le-a gresat si le-a montat la loc iar mulinetele merg absolut impecabil.

Fir intins!
Adrian Botin

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu