miercuri, 3 iunie 2015

Nash Twister

   Nash Twister este unul dintre carligele mele preferate, singurul din gama de carlige Nash. De ce? Simplu, are o forma care mi-a spus din prima ca imbunatateste substantial mecanica monturii: tija de lungime medie, cu ochetul spre interior, ceea ce-l face sa se intoarca mai repede in gura pestelui si varful drept, foarte ascutit care agata mai bine.

   As compara Nash Twister cu un jucator ce poate juca pe mai multe posturi, in diferite sisteme de joc, la fel de bine. Cu anou, cu varnis sau fara, cu tub termocontractabil sau fara, in monturi suple, combi, rigide sau de pop-up.
   Sufera in schimb la capitolul rezistenta, nu-l folosesc in situatii de agatatura, unde trebuie sa pun presiune pe peste si unde sunt nevoit sa folosesc carlige mai mici, de exemplu numarul 8 – 5. Repet, asta in conditii de agatura unde trebuie pusa presiune pe peste, altfel, in conditii de apa libera, nu are nicio problema in a scoate crapi mari.
   Recordul meu este la un Twister nr. 4, folosit intr-o montura blow - back cu anou si tub termocontractabil, prelucrat in unghi de 45 grade.
   In continuare, las fotografiile sa vorbeasca:







In rol secundar in imagini, dar in rol principal in apa, boililesuri si pop-up-uri CPK Carp&More:







   Fir intins!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu